Menu optie - Home spacer Menu optie - Reparatiespacer Menu optie - Winkel spacer Menu optie - onderdelen spacer Menu optie - Storingen

Storingen - ontvangst

Uw TV kan plotseling en onverwachts sneeuw, -zwart- met groen cijfer (Sony) of blauw beeld (Philips, SHARP) geven. Dit betekent dat uw televisie geen ontvangst heeft. Controleer uw antennekabel op breuken en goed contact en of aansluitingen Nog steeds geen beeld, probeer een andere TV op dezelfde aansluiting (bijvoorbeeld uit de slaapkamer) Heeft u nu wel beeld/ontvangst dan is uw woonkamer-TV defect Heeft u nog steeds geen beeld/ontvangst dan is er een storing bij de kabel maatschappij

U heeft storing op RTL 5 (analoog signaal ) en bent in het bezit van een videorecorder dan gebeurt het volgende De antenne uitgang van de videorecorder kanaal 36 (591 MHz) stoort op RTL 5 kanaal 36 – (591 MHz). Deze antenne uitgang, ook wel modulator of RF-uitgang genoemd, wordt standaard vanaf de fabriek op kanaal 36 (591 MHz) afgesteld. Deze moet u veranderen naar kanaal 33 (567 MHz) op advies van uw kabel maatschappij. Bij een ouder model videorecorder (ouder dan 6 jaar) gaat dit nog met een “stelschroefje”aan de achterzijde van de videorecorder.Deze bevindt zich vaak naast de antenne aansluitingen.

Bij nieuwere modellen gaat het software matig, of te wel u moet het instellen met uw afstandsbediening of met de bedieningsknoppen aan de voorzijde van uw videorecorder of een combinatie daarvan. Dit vindt u in uw gebruiksaanwijzing. Het videokanaal/programma nummer dient u tevens op uw TV opnieuw in te stellen, bijvoorbeeld programma 0 op 567 MHz/kanaal 33.

Mocht het niet lukken dan kunt u altijd bellen voor een afspraak, zodat wij dat even voor u kunnen instellen. De kosten hiervan zijn € 20,-.

Er zijn helaas nog veel meer mogelijkheden aan storingen. Wij hebben ons beperkt tot de meest voorkomende. U kunt ons altijd bellen voor meer informatie en een afspraak voor een prijsopgave.
Tel 079-3521406 of 06-33314055 of mail.